Заключителен празничен концерт на ДГ „Надежда“ – гр. Елхово /снимки/

28 май 2024 16:43  |  Образование

„Има в живота ни вълшебство – наречено накратко – детство…”. С тези думи водещата Калина Калева откри годишния концерт на детска градина ,,Надежда“. Аплодисменти в знак на благодарност огласиха двора при появата на деца, учители, помощник – възпитатели и всички, които се грижат за малките деца, за да е денят им в детската градина спокоен и щастлив.

Сред гостите на концерта бяха г-н Християн Кускунов – председател на Общински съвет, г-жа Стоянка Бургасчиева – главен експерт в Общинска просвета, г-жа Нивелина Василева – директор ЦПЛР – Общински детски комплекс, Елхово и г-жа Красимира Петрова – председател на Обществен съвет към детска градина „Надежда“ Елхово.

В обръщението си към присъстващите, директорът на детската градина, Мария Куртева, благодари на екипа за всеотдайността и неуморния труд, на родителите – за доверието, отзивчивостта и на партньорите – Община Елхово и Общинска просвета, за подкрепата и вниманието. Тя призова гостите да аплодират малките деца при техните изпълнения.

Красиво начало на празничния концерт поставиха мажоретките, с ръководител Гергана Обретенова. Програмата продължи с феерични, вълшебни танци с балони и воали и дворът засия в багри и звуци. Изпълнение с детски музикални инструменти, забавни песни, както и песни за родината, завладяха публиката. Празничната въртележка се завъртя и дойде ред на ритмите от родния фолклор. Народният танц е магия, вълшебство, потапяне в миналото, нишка към бъдещето, които показват, че българщината ще пребъде чрез нашите деца.

Народните танци предизвикаха много радост и аплодисменти. За финал на празника всички се включиха в едно голямо българско хоро. Приказката „Надежда” продължава, в нея главни герои са децата – умни, любознателни, талантливи, подкрепяни от учители с опит, обичащи децата и помощник – възпитатели до тях в разнообразните дейности, родители, участващи активно в живота на децата… Така вървим заедно напред и постигаме успехи. На 29 и 30 май предстои бъдещите първокласници, да се сбогуват с детската градина. А това са децата от група „Слънчо”, с учители Мария Тонева, Вася Георгиева и пом. възпитател Ана Иванова, в Маломирово, с учители Жанета Караникова, Светла Атанасова, пом. възпитатели Росица Илиева и Катя Тодорова, в Бояново с учители Христина Иванова, Радостина Недева, пом. възпитатели Гергана Костадинова и Генка Талпигова.

Мили деца, вървете смело по пътя на знанието, следвайте мечтите си и растете щастливи!

Екипът на ДГ“ Надежда“Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО