Снимки: Група „Славейче“ при ЦДГ „Надежда” отпразнуваха своята първа зрялост

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

skaНа 29.05.2013г. бъдещите първокласници от гр. „Славейче” при ЦДГ „Надежда” с учителки Златка Манолова и Женя Михайлова отпразнуваха своята първа зрялост и успешно завършване на детската градина.

Бистро „Краси” в гр. Елхово се превърна в гореща импровизирана сцена за вече порасналите Славейчета. С много вълнение децата изпълниха стихотворения за буквите и най-добрият приятел на първолака – букварчето. Песни като „Първолак”, „Първи клас” и „Дяволчетата у нас” огласиха сцената и предизвикаха усмивки по лицата и гордост в очите на децата, техните родители и учителки.  Децата танцуваха и се забавляваха под звуците на „Макарена” и „Y.M.C.A.”

Като истински абитуриенти официално всеки от тях получи от своите госпожи направени шапки и дипломи, а от родителите своята първа книжка, в която да сричат родното А,Б,В… и още много приятни изненади.

С много съкровени и топли думи г-жа Какърова се обърна към всички, като им пожела най-напред здраве, много успехи и попътен вятър в новото поприще на ученици.

Организираната от родителите почерпка зареди с нови сили малчуганите, които се върнаха на дансинга готови за още танци, изненади, забавни игри и емоционални подвизи.  С усмивка и мъничко тъга в очите всички се хванаха за ръце и извиха кръшно българско хоро.  А под звуците на емблематичната песен „Един неразделен клас” всички направиха своята групова прегръдка и си пожелаха „На добър час!”

Празненството премина в доста сърдечен и емоционален тон за деца и възрастни и поставеният своеобразен край се превърна в едно ново начало. Това бе незабравимо преживяване за всички и остави красив спомен в сърцата, който винаги ще буди топлина в душата, усмивка на лицето и мъничко тъга в очите.

„Ако паднеш, ти винаги ставай!
И когато е трудно, не се колебай.
Потърси ме, до тебе заставам.
Твой приятел ще бъда до край.
Виж ме – тук съм. Ръка ти подавам!”
НА ДОБЪР ЧАС, ЮНАЧЕТА, БЪДЕЩИ ПЪРВОЛАЧЕТА!

[nggallery id=“1036″]


Статията е публикувана на 30 май 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА