Снимки: ОбДК-Елхово представи концерт на школата по пиано

Публикувано преди 11 години  |  Образование, Снимки

pianДнес в Общински детски комплекс – Елхово (ОбДК-Елхово), бе представен кратък концерт на учениците от школата по пиано към ОбДК-Елхово. Концерта бе организиран по повод световния ден на детето, както и  като последно мероприятие за учебната 2012/2013 година.

Ръководител на школата по пиано в г-жа Вълка Ангелова, а в концерта днес взеха участие шест нейни ученика, които се представиха пред техните родители и приятели.

Десет годишната Цветелина изпълни пиесите на пиано етюд „Гъдуларче“, „Ранна зима“ и „Шаро“. Десет годишната Емануела изпълни етюд „Гъдуларче“ и три кратки пиеси. Седем годишната Силвия-Александра изпълни етюда „Приспивна песен“ и три кратки пиеси. Десет годишния Живко изпълни етюд „Хорце“ на Здравко Манолов. Шест годишната Ивета изпълни пиесите „Ранна зима“ и „Шаро“, както и гама До мажор и Ре мажор, а седем годишната Йоана изпълни на пиано „Воденичка“ и „Приспивна песен“.

След техните изпълнения на пияно, те изпълниха и по една песен. Независимо, че те ходят на пияно, децата се обучават и на правилно пеене, тъй като всеки музикант трябва да знае, кога и как да превзема тоновете, както и да следва правилно такта на музиката.

Г-жа Вълка Ангелова ръководи школата по пияно от две учебни години, като някой от учениците, които представиха днес своите умения са заедно с г-жа Ангелова от началото на тази школа.[nggallery id=“1046″]


Статията е публикувана на 1 юни 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА