Достойно представяне на ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово на Националния пролетен турнир по информационни технологии – Велико Търново /снимки/

5 юни 2024 19:56  |  Образование

За поредна година Великотърновският университет организира турнир по информационни технологии, с което отново даде шанс на ученици от цялата страна да покажат на какво са способни и да получат адекватна оценка на своите знания и умения.

Турнирът се проведе на 20 април 2024 г. в старопрестолния град. В него взеха участие ученици от VIII до XII клас в категориите „Интернет приложения” и „Приложни програми“. От ПГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово се включиха 5-ма ученици, с ръководители – ст. учители Петя Димитрова и Галина Кънева.

Елховските гимназисти се представиха със свои завършени проекти в категория „Приложни програми“. Николай Генушев от X-а клас презентира проект „България и Византия“, а Диан Гинчев и Димитър Маджаров от същия клас – „Динамичен блясък“. Проектът на Мартин Гидиков и Никола Павлов, съответно от XI-а и XII-а, беше на тема: „Шофирай безопасно!“. Състезателите от Елхово спазиха и единственото условие на организаторите на турнира: записаните проекти да не са награждавани на други национални състезания или олимпиади. За разлика от подобни школски турнири, бяха определени допълнителни критерии, предоставящи бонус точки на учениците, които са ги покрили.

На финала Николай Генушев се класира на 3-то място с 83 точки и беше удостоен със сертификат и предметни награди, а Мартин Гидиков и Никола Павлов заеха 4-то място с 81 точки. На дванайсетокласника Никола връчиха сертификат за прием във факултет „Математика и информатика“ на ВТУ Св. Св. Кирил и Методий“.

Това не е първи успех на младите IT специалисти от ПГ „Св. Климент Охридски“.

Не се и съмняваме, че ще последват нови успехи! Пожелаваме им ги!



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО