Снимки: Завършване на четвъртокласниците в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово

Публикувано преди 11 години  |  Образование, Снимки

decasНа 31.05.2013 г. в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Елхово, се проведоха тържества по случай завършването на начален етап на основното образование на четвъртокласниците с класни ръководители: г-жа В. Балтова и г-жа В. Трифонова.

Учениците на г-жа В. Балтова представиха пред своите гости „Песен за приятелството” и „Моя страна”, както и стихове за приятелството, за обичаната учителка. И сякаш беше вчера първата им среща, когато я гледаха стреснатите очички… Но те сега са в класната си стая и имат последен Час на класа с любимата госпожа. Сълзи преливаха от очите им, когато звучаха думите на г-жа Балтова: „Скъпи мои ученици, всяко дълго пътуване започва с малка крачка напред. Вие направихте малката крачка, сега ви остава да извървите дългия път. Знам, че сте подготвени за него, но като ваша първа учителка ви съветвам да не забравите да си вземете най-важните неща: трудолюбието, любопитството, смелостта, търпението, уважението, толерантността, обичта и усмивката! Трупайте знания и опит! Ако някой ден имате нужда от приятел, с когото да споделите болка или радост, аз съм насреща! Обичам ви!”

„До сетния си дъх ще ви обичам!” – от тези думи искри толкова жива обич и нежна доброта, изказани от г-жа В. Трифонова. В нейната празнична програма звучаха песните „Без радио не мога”, „Приятелство”, които омаяха, завладяха и очароваха всички пристващи. Четвъртокласниците изненадаха с написани есета за приятелството, което ни подкрепя и ни дава криле за летене. Под звуците на Елвис Пресли представиха танца „Фиеста и рок”. Думите на Малкия принц за приятелството („Най-същественото е невидимо за очите.”) отново звучаха в синхрон с празничното настроение. Незабравим, тъжен и вълнуващ се оказа моментът при раздялата с любимата учителка. На фона на песента „Ако си дал” г-жа В. Трифонова сподели, че е подарила през тези години на децата любов, доброта, вярност и приятелство. В детските сълзи се оглеждаше учителката и виждаше това, което четири години е раздавала! Там прочете „знам, научих, мога” и това е всичко, за което е мечтала![nggallery id=“1053″]


Статията е публикувана на 4 юни 2013
Последвайте ни в Google News Showcase, за да сте в крак с темите на деня


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Отслабването е една от най-трудните задачи, с които можете да се захванете ...
Въздушната спешна помощ влиза в стандарта по Спешна медицина. Това предвиждат промени, ...
Няма как да позволим хората да продължат да живеят с усещането, че ...
Тютюнопроизводителите ще получат 70 милиона лева като преходна национална за тазгодишната кампания ...
Бюджетите на българските клубове не са най-лесното нещо за намиране. Например пишем ...
През последните 12 години шампион на България по футбол неизменно е Лудогорец ...
Кремъл все повече насърчава реториката за "сънародниците на Русия в чужбина", сред ...
Турското министерство на отбраната е получило от САЩ проектодоговор за продажбата на ...