Снимки: „Вдъхновени от природата” – проект на ЦДГ „Надежда” по НК „За чиста околна среда” – 2013 към ПУДООС, МОСВ

Публикувано преди 11 години  |  Образование, Снимки

fazЗапочна реализирането на дейностите по проект „Вдъхновени от природата” в Целодневна детска градина „Надежда”, който е  част от Национална кампания „За чиста околна среда” към ПУДООС, МОСВ. Подготвя се помещението, което ще се превърне в Екокабинет, поръчани са шкафчета и етажерки за кабинета, както и за оформянато на т.нар.”Жив кът” в детските занимални, в който децата ще имат възможност да се грижат за растения и животни.

Една от проектните дейности е посещение в резервата „Долна Топчия” , наблюдение на редкия вид ”колхидски фазан”, който се отглежда там и се разселва в природата. Децата от групите „Щурче” с учителки Кина Димова и Людмила Митева и „Звънче” с учителки Радостина Гинкова и Станка Хаджиева, се подготвяха цяла седмица за предстоящата екскурзия, вълнуваха се за пътуването, разглеждаха снимки и получиха много информация за защитените видове, защо и кой ги защитава, отглеждането и особеностите в оперението на колхидския фазан, за грижите, които хората полагат за неговото размножаване в дивата природа.

Община Елхово осигури транспорта за децата, за което благодарим. Времето беше подходящо и за игри и успешно се съчета полезното с приятното. Децата се повеселиха, играха, радваха се  се на хубавото време, набраха полски цветя за детската градина. По пътя децата видяха див заек, който изскочи ненадейно. В двора на фазанарията децата се любуваха на сърничка, която кръстиха Еми, снимаха се с нея. Във входа на фазанарията децата срещнаха магаренцето Марушка с каручка и стопанин. Дружелюбно настроена Марушка беше истинска атракция и позволи на децата да й се порадват и снимат с нея. Подготвен беше обяд на децата , извън детската градина, обядваха в помещение във фазанарията и преживяванията бяха много приятни и запомнящи се. Децата получиха познания за редките видове птици, които се отглеждат на територията на Елхово, за техните местообитания и грижите на хората за тяхното отглеждане и разселване. При срещата със грижовните стопани от местната фазанария , децата подариха ръчно изработено пано за спомен. И си пожелаха „До нови срещи”![nggallery id=“1056″]


Статията е публикувана на 5 юни 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА