Снимки: Завърши поредното обучени по програма „Глоба@лни библиотеки – България”

7 юни 2013 14:13  |  Общество, Снимки

iovДнес, в библиотеката при читалище „Развитие – 1893” приключи поредното обучени по програма „Глоба@лни библиотеки – България”. Курсът бе по направление пет – „Застъпничество, набиране на средства и разработване на проекти”. Участници в него бяха целевите библиотеки по програмата от общините Елхово и Болярово. Обучител бе Камелия Чолакова – секретар на НЧ „Обединение – 1913” град Кърджали и председател на читалищна асоциация за развитие на район Юг, обединяваща читалищата от южен централен регион.

Обучението бе с продължителност 36 часа и включваше информация, практически упражнения и казуси по няколко основни теми: „Застъпничество”, „Връзки с местната общност и партньорство с местната власт”, „Набиране на средства” , „Работа с доброволци”, „Разработване на проекти” и др.

Участниците придобиха знания и умения как да планират и реализират застъпнически кампании за библиотеките си; как да намират подходящи партньори;
как да планират програми и мероприятия за работа с местните общности; как да набират средства и как да подготвят проектни предложения за допълнително финансиране; как местните власти и гражданския сектор да разпознават библиотеките като свои партньори.

Библиотекарите получиха изключително ценен наръчник, създаден специално по програма „Глоба@лни библиотеки – България”, за да подкрепи усилията на библиотекарите да планират и реализират инициативи, да отстояват каузата на библиотеката, да привличат допълнителни средства, да направят библиотеката място за информация и комуникация за всеки.

Следващото обучение, осмо по ред за тази година, ще бъде надграждащо и ще стартира на 10 юни. Темата, по която ще трупат нови знания библиотекарите ще бъде :
„ Електронни услуги” с преподавател Велислава Маринова.[nggallery id=“1060″]



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО