Футболист родом от Елхово премина във ФК Берое

Публикувано преди 13 години  |  Спорт

Берое постигна договорка за личните условия на Владислав Ямуков. Защитникът, който до скоро игра в Сливен, ще започне подготовка със „зелените“ идния понеделник. Тогава Ямуков ще подпише и договора си с Берое. Роденият в Елхово футболист играе на позицията десен халф или десен бек и с привличането му Берое търси заместник на заболелия от хепатит Здравко Илиев, който ще отсъства от терените известно време.

Владислав Ямуков е роден на 22 март 1980 г в Елхово. Висок е 172 см, тежи 69 килограма. През последните три сезона той игра за Сливен 2000 (Сливен) в „А“ група. В града на стоте воеводи е привлечен в началото на 2008 г. (сезон 2007/08, зимна пауза) от отбора на Хасково. Преди това е играл за Розова долина, Сокол (Марково).

През настоящия сезон Ямуков има 13 мача с фланелката на Сливен, в които е отбелязал и два гола (срещу Видима-Раковски и Монтана). Той бе определен от феновете на Сливен за най-добър играч на тима през есента, като мнозина от тях не спират да сипят суперлативи за раздаването му на терена.

През миналия шампионат има участие в 20 срещи и отново 2 попадения (срещу Спортист и Локомотив Мездра). През сезон 2008/2009 изиграва 29 мача, в които вкарва 5 гола (два на Ботев Пловдив, един на Черноморец, един на Локомотив Мездра и един на Локомотив София).

Преди това Ямуков играе в Хасково в източната „Б“ група, където има общо 68 срещи и 11 попадения.

Вчера Ямуков постигна съгласие за личните си условия и на 11 или 12 януари ще подпише с Берое като свободен агент, след като напусна тима на Сливен, поради финансовите проблеми в отбора.


Статията е публикувана на 12 януари 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА