Специализирана полицейска операция бе проведена в област Ямбол

14 юни 2024 16:26  |  Криминално

В специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност са участвали  служители на ОДМВР – Ямбол, ЗЖУ – Бургас и представители на НАП – Бургас и КЗП – Бургас.

В хода на акцията са проверени общо  57 обекта (заведения, магазини, заложни къщи, автоморги, жилища и други помещения и автомобили). Установени са 2 лица обявени за издирване. Извършени са процесуално-следствени действия по 4 досъдебни производства  /за кражби и незаконно присъединяване към водопреносната мрежа/. В хода на работа по 17 преписки на предварителна проверка са установени съпричастните към деянията лица (кражби от частни и търговски обекти, увреждане, ползване на документи с невярно съдържание, държане на стоки без акцизен бандерол, незаконно предлагане за продажба на стоки от защитени търговски марки и др.). Констатирани са закононарушения в 2  търговски обекта. Съставени са 3 акта/констативни протокола за установени административни нарушения от други компетентни органи. Работата по пълното документиране по случаите продължава.

В рамките на операцията са проверени общо 834 лица и 578 МПС, като за  установени административни нарушения са съставени  29 акта по ЗДВП и 128 глоби по фиш. Съставени са 21 протокола по чл. 64 и чл. 65 ЗМВР.



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО