Снимки: Завърши конкурсът на тема „Когато си пиян или надрусан – не си себе си!”

Публикувано преди 11 години  |  Образование, Снимки

konДнес в 14:30 ч. във фоайето на Читалище „Развитие” – гр. Елхово в присъствието на ученици, учители и граждани бяха връчени наградите на отличилите се участници в обявения от МКБППМН (Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните) към община Елхово конкурс за плакат със социално-превантивна насоченост на тема „Когато си пиян или надрусан – не си себе си”.

В конкурса взеха участие 16 ученици от основните училища в общината: ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Елхово, ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Елхово и ОУ „Хаджи Димитър” – с. Гранитово. Всеки участник имаше правото да се представи в конкурса с един плакат като при изработката му използва предпочитаната от самия него художествена техника: акварел, темперни бои, пастели, флумастри, моливи и др.

Целта на конкурса беше да се даде възможност на учениците да осмислят сами поставения в темата на конкурса социален проблем и да предложат своя трактовка чрез изразните средства на плаката.

Въпреки сложността на заданието, младите автори – най-малките на 10, а най-големите на 14 г., успешно отговориха на предизвикателството, поставено им от МКБППМН. Журито на конкурса, съставено от изявените местни художници Георги Янчев, Куман Сталев и Ангел Трънков, с единодушно решение и след съгласуване с комисията, реши да не бъдат определяни победител и негови подгласници, каквото беше първоначалното намерение при обявяването на конкурса, а да бъде използвана добрата възможност, дадена от нивото на представените работи и да бъдат наградени повече участници.

Журито на конкурса, отново с единодушие, отличи работите на Виделина Атанасова /3-ти клас/, Нора Димитрова /3-ти клас/, Денимира Михова / 5-ти клас/, Моника Петрова /6-ти клас/, Даяна Пенчева /7-ми клас/ и Никол Шиварова /също в 7-ми клас/. Наградите на отличените бяха връчени от г-жа Венета Димитрова – секретар на община Елхово и член на МКБППМН.[nggallery id=“1068″]


Статията е публикувана на 13 юни 2013
Последвайте ни в Google News Showcase, за да сте в крак с темите на деня


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Отслабването е една от най-трудните задачи, с които можете да се захванете ...
Въздушната спешна помощ влиза в стандарта по Спешна медицина. Това предвиждат промени, ...
Ако съм на власт ще забраня хазарта, вреден е. Нищо няма да ...
За стрелба по автобус от градския транспорт, съобщи в социалните мрежи временният ...
Бюджетите на българските клубове не са най-лесното нещо за намиране. Например пишем ...
През последните 12 години шампион на България по футбол неизменно е Лудогорец ...
Бойната група на НАТО в Румъния, която е разположена в окръг Брашов, ...
Полша не изключва възможността да въведе забрана за внос на селскостопански продукти ...