ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Елхово изпрати своите осмокласници

14 юни 2013 13:17  |  Образование, Снимки

osmimДнес в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Елхово, с празнично тържество приключи учебната година. Най-емоционална беше раздялата с осмокласниците, които със своята великолепна програма впечатлиха всички присъстващи – училищното ръководство, учители и ученици.

С много трепет звучаха думите на завършващите 21 осмокласници: „Преди осем години с безкрайно вълнение и китка здравец за първи път прекрачихме прага на родното училище. Посрещнахте ни вие-нашите учители: мили, сърдечни, лъчезарни. Всеки от нас обгърнахте с топлота, на всеки подадохте ръка. И започна нашето пътуване в страната на знанието. Но дойде часът, когато трябва да се разделим, да напуснем нашето първо училище. Невъзможно е да се забравят осемте години, изпълнени с безброй спомени. За нас днес ще бие последният звънец. Ще настъпи часът на раздялата с учителите, с учениците, с приятелите. Благодарим ви, че ни дадохте знания! Благодарим ви, че ни подавахте ръка, когато бяхте тъжни, и се смеехте с нас, когато бяхме весели. Благодарим ви за безбройните пъти, в които сте прощавали грешките ни и сте ни посочвали верния път!”

За тези великолепни признателни думи г-жа Т. Атанасова-директор на училището, поздрави осмокласниците: „Днес е вашият голям ден! Днешният ден не е нито край, нито начало. Той е водораздел на две възрасти-детството, което никога повече няма да се завърне, и средношколската младост, която тепърва започва. Една младост, която след още няколко години упорит труд ще ви доведе до подстъпите на зрелостта. Така че, млади приятели, днешния ден не е край, не е и начало. Той е по- скоро продължение на нещо. Един летящ старт към вашата зрелост. Мили момичета и момчета! Вдигнете поглед към небето. Птиците са долетели от юг. А вие излизате от тук- от любимото училище.Вие сте като ято пред полет. А преди полет се мълчи.И преди да размахате крила, огледайте още веднъж гнездото, от което излитате. И го запомнете добре. Не посрамвайте името му. Името на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Финалната им песен „Един неразделен клас” предизвика много щастливи сълзи, в които се отразяваха моменти от живота им в любимото училище.

За ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” днешният ден беше последен за учебната 2012/2013 год.

[nggallery id=“1069″]



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО