Снимки: Стартира осми пореден Балкански пленер „Яница“

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

IMG_9058Днес стартира осмото издание на превърналият се в традиционен пленер „Яница”. Началото му бе дадено в малката заседателна зала на община Елхово на среща между художниците и кметът на град Елхово Петър Киров. Участниците в таз годишния пленер със своята доказана дарба и талант, поддържат високото художествено ниво, тъй като техните произведения са признати не само на Балканите, но и в света.
Участниците в тазгодишният пленер са: Стоян Нейчев, Валентин Стоянов, Ангел Трънков, Васко Василев, Куман Сталев, Радостина Колева, Димитър Борисов, Георги Янчев и Минчо Георгиев.

Кметът на община Елхово посрещна творците в малката заседателна, като им пожела ползотворна работа. На срещата кметът на община Елхово, сподели своята идея, част от творбите на този пленер да бъдат изложени в новият Информационен център, който община Елхово подготвя и предстои да бъде открит. След приключване на срещата участници в пленера потеглиха към село Мелница в хижа „Дрънчи дупка“, където изцяло ще се отдадат на изкуството през следващите няколко дни. За първи път тази година пренерът ще премине с предварително зададена тема “Фрагменти от Елхово”.

В четвъртък се очаква, децата от “Арт студио” и школа за приложни изкуства „Спектър” към читалище “Развитие” да посетят художниците, както и да получат  полезни творчески съвети от тях.
Пленерът ще завърши с изложба на творби създадени по време на пленера, която ще бъде в ритуалната зала на община Елхово в петък от 18:00 часа.[nggallery id=“1075″]


Статията е публикувана на 18 юни 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА