Снимки: Проеведе се заключителна представителна изява на клуб „Сексуално и репродуктивно здраве“ в Гимназия „Св. Климент Охридски” – Елхово

19 юни 2013 14:54  |  Образование, Снимки

seksДнес 19 юни 2013г.от 14:00 часа се проведе заключителна представителна изява на клуб „Сексуално и репродуктивно здраве“ в Гимназия „Св. Климент Охридски” – Елхово, с ръководител Маринка Стоева.

Гости на изявата бяха : Пенка Грозева – медицинско лице в Гимназията, Иванка Пенкова – администратор, Диана Лечева – библиотекар в Гимназията, ръководители на клубове, учители и ученици.

С представителната изява на тема „ В час по сексуално и репродуктивно здраве“ приключва работата на клуба по проект „Успех“ за настоящата учебна година. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на „Оперативна програма“ Развитие на човешките ресурси, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Участниците в клуба, които са ученици от 9 б, 10 б и 11 в клас, представиха в 4 мултимедийни продукта, част от интересната тематика разглеждана  по време на занятията. Презентациите бяха на теми: „Сексуални ориентации”, „Стерилитет” , „Сдружение Зачатие”. Интересна бе и презентацията за дейностите, реализирани по време на проекта.

Целите на днешната изява бяха да информира младежите за: репродуктивното здраве и възможните рискове за него; профилактиката и лечението на заболявания, водещи до стерилитет; организациите подпомагащи двойките с репродуктивни проблеми.

За активното си участие в дейностите на клуба  всеки ученик получи сертификат.

Г-жа М. Стоева благодари на всички ученици за активното им участие в дейностите на клуба и пожела на всички присъстващи да се радват на физическо,психическо , сексуално и репродуктивно здраве, защото здравето е най – голямото богатство .Нейният апел бе :” Не се притеснявайте, не се срамувайте да споделите въпросите, които ви вълнуват.. Важно е да знаете!”[nggallery id=“1079″]Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО