Снимки: Успешно приключва проект на Гимназия ”Св. Кл. Охридски” – Елхово с финансовата подкрепа на SAP Labs България

Публикувано преди 11 години  |  Образование, Снимки

sapВ началото на месец февруари, Ви уведомихме за спечеления проект на Сдружение „Училищно настоятелство при Гимназия ”Св. Кл. Охридски”  -гр. Елхово по Програма на Фондация „Работилница за граждански инициативи” „Знания за успех” с финансовата подкрепа на SAP Labs България.

Целта на проекта е повишаването на качеството на образованието в Гимназия ”Св. Кл. Охридски”  -гр. Елхово” с въвеждането на нови иновации и превръщането на библиотеката в съвременен информационен център. С помощта на проекта е въведен нов начин за оценяване на учениците – ученическо портфолио. Част от учениците създадоха програмен продукт – Читателска карта, с помощта на софтуерният продукт Microsoft Access. Проектът ”Нова библиотека-учещо се училище” донесе нови придобивки за училището – 280 книги за учениците от 11 и 12 клас, необходими за успешната им подготовка за Държавните зрелостни изпити, както и нов компютър за библиотеката, както и ремонт на подовата настилка и нови мебели, което определено създаване на приятна обстановка за работа в библиотеката.

Стремежът е превръщане на училищната библиотека в съвременен библиотечно-информационен център, който да осигурява свободен достъп до информация на учениците от различни документални източници в библиотечния фонд и в глобалната мрежа с цел изграждане на навици за четене и компетентности за търсене и ползване на информация. Една добре функционираща библиотека може да бъде важен градивен елемент за постигане на училищните цели- високи и качествени резултати от обучението.

Днес в мултимедийният кабинет на училището бе Валери Велинов – мениджър в SAP Labs България, който представи пред учениците компанията, в която работи. Той  бе придружаван от Анна Кацарова – служител в отдел човешки ресурси в SAP Labs България. На събитието още присъства Йовка Драгоева – Директор на училището, Жана Ангелова – главен експерт образование в Община Елхово, учители и ученици от Гимназия ”Св. Кл. Охридски”  -гр. Елхово.

SAP е световен лидер в бизнес приложенията по отношение на приходи от софтуер и свързани услуги – с повече от 64 000 служители в повече от 130 локации за разработка и продажби по света. Централата на SAP е разположена във Валдорф, Германия. SAP Labs България активно си сътрудничи с български университети и училища в рамките на програмата SAP University Alliances.[nggallery id=“1096″]

 


Статията е публикувана на 26 юни 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА