Снимки: Деца помагат на своите родители да откажат цигарите, блаодарение на проект в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово

Публикувано преди 11 години  |  Образование, Снимки

decas3Националният ученически конкурс „Проектът на нашия клас – без тютюнев дим 5“ се провежда за пета поредна година  и в него участват ученици от 1 до 12 клас, разделени в три възрастови групи: от 1-4; 5-8 и 9-12 клас.

В своята възрастова група  първото място си извоюваха възпитаниците  от първи „а“ клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово. Проектът, с който децата участваха в конкурса носи името: „При мама и татко без тютюнев дим“, с ръководител г-жа Антоанета Дженкова. Наградите на децата по проекта, които бяха връчени днес са  видеокамера, диск , книги, преносима флаш памет и ключодържатели, които бяха връчени г-жа Бързулова – директор на учебното заведение в присъствието на родителите, които също са участници в дейностите по проекта.

Провеждането на Националния ученически конкурс е по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и министерството на културата.

Дейностите по проекта са стартирали още през  ноември миналата година. От тогава са проведени редица дейности, в които активно се включват и родителите на децата. Проведена е анкета за установяване отношението на деца и родители към употребата на тютюневи изделия, изработена е емблема на класа, изнесена е беседа от медицинската сестра на училището  относно убеждаването на мама и татко, че тютюнопушенето е вредно. Подредена е изложба, проведени са спортни игри, изпращани са писма до родителите пушачи, създаден е кът в училище с материали от учениците и родителите по проблеми на тютюнопушенето и други.

С реализацията на този проект са  постигнати изключително високи резултати. Родителите, които на са употребявали цигари и до този момент са останали непушачи; родителите на повечето ученици са отказали цигарите, а тези които все още пушат са ограничили употребата на тютюневи изделия и не пушат в присъствието на деца.

Ръководството на основното училище поздрави всички участници в конкурса и изрази надеждите си, че малките първокласници никога няма да посегнат към цигарите, защото вече знаят, че е по – добре да живеят сред чист въздух.[nggallery id=“1099″]


Статията е публикувана на 1 юли 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА