Служебният регионален министър: До дни очаквам документите на избрания изпълнител за рехабилитацията на пътя Ямбол – Елхово

28 юни 2024 16:44  |  Общество

Три години е нямало договори за текущ ремонт и поддържане, сега за два месеца възстановихме работата на конкурсната комисия в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), избрахме изпълнител, информира служебният министър Виолета Коритарова в отговор на депутатски въпрос. Той бе свързан с рехабилитация на пътя Ямбол – Елхово.

За област Ямбол очакваме до няколко дни документите на избрания изпълнител, за да сключим договор и да се възложи поддържане на пътната настилка, за да се предотвратят по-тежки ситуации на пътя, подчерта министърът. Вярвам, добави тя, че пътят ще влезе в едно от първите възлагателни писма за ремонтиране.

Коритарова съобщи, че по информация на АПИ над 12 км от път I-7 Зимница-околовръстен път Елхово са включени в проекта на инвестиционната програма на агенцията за 2024 г. за текущ ремонт. За трасето с дължина от 12,4 км., което ще се обновява, има изготвен технологичен проект, предвиждащ ремонт на пътната настилка, подмяна на ограничителните системи, вертикална и хоризонтална маркировка. Участъкът от Елхово до границата с Турция – приблизително 32 км., са в план-програмата на АПИ за 2025 г. посочи още служебният регионален министър.

Предвиждало се от догодина да започнат процедурите за изготвяне на технологичен проект. Агенцията ще може да възложи допълнителни ремонти работи за подобряване състоянието на първокласния път, след сключване  на договор за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на област Ямбол, обясни Коритарова. По думите ѝ в момента се подготвя договора с вече избрания изпълнител и предстои подписването му в максимално кратък срок. През март в отсечката Ямбол-Елхово е извършена подмяна на компрометирани ограничителни системи, миналата година е била освежена хоризонталната маркировка в участъка, посочи още министърът.

Източник: bta.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО