Три са басейните, действащи през летния сезон в област Ямбол

Публикувано преди 11 години  |  Спорт

vasТри са басейните, действащи през летния сезон на 2013 г. в област Ямбол, стана ясно от доклад на Регионална здравна инспекция, изнесен на заседанието на Областния щаб за координация на неотложните аварийно-възстановителни работи. Това са закритият плувен басейн към ГПЧЕ „Васил Карагьозов“, откритият басейн в комплекс „Вега“ Ямбол и открития басейн „Аква парк“ в град Елхово.

Обектите отговарят на всички изисквания на Наредбата за водноспасителна дейност и обезопасяване на водните площи, разполагат със спасителни постове, оборудване и медицинско обслужване. Наред с това, собствениците им са длъжни преди въвеждане в експлоатация и на всеки 15 дни да предоставят в РЗИ водни проби за химичен и микробиологичен анализ.

Със заповеди на кметовете на общини в Ямболски регион са регламентирани разрешените и забранени за плуване водни обекти в областта. Съгласно изискванията, там, където плуването е забранено, следва да се поставят предупредителни табели.

Въпреки това представителите на общините акцентираха на необходимостта от повишено внимание около забранените за плуване водни обекти, с цел недопускане на инциденти с деца и възрастни.

За безопасността на подрастващите е изключително важно да получат необходимата подготовка и затова БЧК-Ямбол организира специализирани курсове по плуване и оказване на първа помощ, коментира на заседанието Митко Филипов – директор на БЧК. Той посочи, че курсовете вече са завършени от над 2 500 ученика в областта.


Статията е публикувана на 9 юли 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА