Служители на МВР от област Ямбол отбелязаха своя професионален празник с ден на отворени врати и тържествена церемония

5 юли 2024 09:23  |  Общество

За постигнати високи професионални резултати и по случай Професионалния празник на служителите от МВР -5 юли са отличени общо 114 служители от ОДМВР – Ямбол

В празничния ден Архимандрит Димитрий, архиерейски наместник на Ямболска епархия  и отец Жельо отслужиха водосвет за здраве на служителите на МВР  и за новите служебни автомобилни зачислени по щата на областната дирекция.

Паркинга пред областната дирекция беше огласен от детски възгласи, усмивки и много желания и пожелания. Всички, които споделиха празника със служителите на МВР имаха възможността да се запознаят отблизо и дори да тестват някои от  техническите параметри на специализирана техника ползвана от служителите на ОДМВР Ямбол и РДПБЗН -Ямбол при изпълнение на специфичните им служебни задължения. Възхищение в очите на малки и големи предизвикаха новите полицейски  автомобили, пожарната стълба, пожарната, полицейските мотори  и разбира се служебното куче Фокс.

По-късно на тържествено събрание бяха връчени наградите на отличените служители.

За постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните си задължения и по случай празника на служителите на МВР със заповеди на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов с отличие „Почетен знак на МВР – II степен“ са наградени  ст. комисар Иван Русев – директор на ОДМВР – Ямбол и комисар Георги Кючуков – началник отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Ямбол. С отличие “Почетен знак на МВР – III степен”, министъра на вътрешните работи е наградил: ст. инспектор Костадин Атанасов, гл. инспектор Любомир Донев, гл. инспектор Живка Ботева  и гл. инспектор Илиян Анастасов. С  “Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи са отличени  8 служители от областната дирекция.

За постигнати високи професионални  резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения  с заповед на ЗА главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев с отличие „Писмена похвала“ са наградени 10 служители. За образцово изпълнение на служебните задължения от Административния секретар на МВР с „Грамота“  са наградени 5 служители на дирекцията.

За постигнати високи резултати в оперативно-издирвателната работа, в превенцията и разкриването на престъпления, за съществен принос при изпълнението на професионални задачи, за подобряването на административното обслужване на гражданите със заповеди на директора на ОДМВР Ямбол с „Писмена похвала“ са наградени  21 служители, а 20 служители са повишени в длъжност. С заповеди старши комисар Иван Русев са определени 3 колективни парични награди и една  индивидуална парична награда. С заповеди на началници на отдели, сектори и районни управления  при ОДМВР – Ямбол с отличие  „Писмена похвала“  са наградени общо 45 служители.

На тържествената церемония старши комисар Иван Русев награди победителите в традиционния турнир по стрелба с пистолет „Макаров“. В отборното класиране на първо място е отборът на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, следван от отбора на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и отбора на сектор „Пътна полиция“. В индивидуалното класиране водач е Марин Маринов, следвана от Янко Карапачов и Щелиян Карагеоргиев.

Награди получиха и победителите в турнира по футбол на малки врати,  проведен по случай професионалния празник на служителите на МВР- 5 юли. В малкото първенство на първо място е тимът на РД ПБЗН – Ямбол, следван от отборите на РУ – Ямбол и РУ- Елхово. Съгласно правилата на турнира за „Играч на турнира“ е обявен Симеон Григоров от РУ – Ямбол, приза „Голмайстор на турнира“  е за  Вилислав Пасков от РУ – Елхово, а  „Вратар на турнира“ е Атанас Иванов от РУ-Ямбол.Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО