Видео: Седма победа за Даниел в Нагоя в девети кръг

Публикувано преди 11 години  |  Спорт

daДобри новини от далечна Япония ни спохождат днес. Преди минути Даниел Иванов-Аоияма записа седма победа в девети кръг от големия летен турнир по сумо в японския град Нагоя. В среща тази сутрин „маегашира 9” Аоияма се наложи над Йокирю. Елховският сумист приложи отново техниката “ошидаши”, избутвайки съперника си от дохиото. До този момент двамата състезателя се бяха изправяли само веднъж, като  Даниел не бе допускал загуба до този момент от този съперник.

Победата от днес добавя седма бяла точка за Аоияма от общо девет двубоя. Вчера Даниел победи бразилеца Йошиказе. Така практически шест кръга преди края на турнира, Даниел трябва да постигне само една победи за да си осигури сигурен положителен баланс и изкачване в ранглистата, а колкото повече победи постигне от тук нататък, толкова повече ще е вероятността да се изкачи все по-нагоре в ранглистата.

В десети ден от турнира, Аоияма ще се бори със сумиста с ранг „маегашира 5“ Икиой. Двамата се познават отлично. До този момент те са се срещали шест пъти, от които Даниел е побеждавал само в два от случаите. Последните две срещи от тази година през януари и месец май Даниел загуби.  До този момент съперника на Даниел има актив от четири победи и четири загуби (бел. ред. Към момента на подготвяне на материала Икиой още не бе излезнал на дохиото за деветата си среща).


Статията е публикувана на 15 юли 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА