Нови 19 нелегални имигранти заловени в близост до Елхово

Публикувано преди 11 години  |  Криминално

fakПрез изминалото денонощие през „зелената” граница на България са преминали 19 нелегални имигранти, съобщиха от пресцентъра на МВР. Те са успели да влязат в страната, но в последствие са били задържани.

На 13 юли, към 08.30  часа, гранично-полицейски наряд от ГПУ-Елхово, в близост до ГКПП-Лесово задържал група от четирима, докато пресичали границата от Турция за България. Те са били без документи за самоличност, по техни данни са граждани на Кот д`Ивоар – двама мъже, един от Буркина Фасо и един мъж от Мали. Те са настанени в помещението за временно задържане към ГПУ-Елхово.

По- късно през деня в землището на с. Вълча Поляна, община Елхово, в непосредствена близост до границата, екипът на наряд от същия граничен участък установил група от  15 души, преминали от Турция за България.

Групата се състояла от шестима мъже, две жени и седем деца, на възраст от 1до 7 години, всички без документи за самоличност. От тях четирима мъже се определят като алжирски граждани, а един мъж и двете жени с децата – като сирийски граждани.

Пълнолетните са задържани в ГПУ-Елхово, а непълнолетните с майките са настанени  в помещение за майки с деца.


Статията е публикувана на 15 юли 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА