Видео: Даниел Иванов постигна нова победа на турнира в Нагоя

Публикувано преди 11 години  |  Спорт

sumЕлховският сумист Даниел Иванов-Аоияма продължава своето блестящо представяне и днес. Преди броени минути Даниел Иванов-Аоияма записа девета победа в единадесети кръг от големия летен турнир по сумо в японския град Нагоя. В среща тази сутрин „маегашира 9” Аоияма се наложи над Тойоношима. Елховският сумист приложи отново техниката “хатакикоми”, събаряйки съперника си на дохиото. До този момент двамата състезателя се бяха изправяли пет пъти, като Даниел бе побеждавал в две от срещите.

Победата от днес добавя девета бяла точка за Аоияма от общо единадесет двубоя. Победата от днес изкачва Даниел заедно с още двама състезателя на второ място с актив от девет победи и две загуби, понеже и бразилеца Кайсей и Котоошу допуснаха поражение. Пред тях е само йокозуна Хакухо, който до този момент е непобедим с единадесет поредни победи в този турнир.

Утре Аоияма ще се бори със сумиста с ранг „маегашира 3“ Чийотаирю. Двамата до този момент те са се срещали два пъти, като и двамата са си разменили по една победа. До този момент съперника на Даниел има актив от седем победи и четири загуби, като в последния двубой победи бразилеца Кайсей, който до днес имаше само една загуба.


Статията е публикувана на 17 юли 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА