Видео: Блестящ Даниел е втори на турнира в Нагоя, след великия шампион Хакухо

Публикувано преди 11 години  |  Спорт

sumЕлховският сумист Даниел Иванов-Аоияма продължава своето запомнящо се представяне и днес. Преди броени минути Даниел Иванов-Аоияма записа десета победа в дванадесети кръг от големия летен турнир по сумо в японския град Нагоя. В среща тази сутрин „маегашира 9” Аоияма се наложи над Чийотаирю. Елховският сумист приложи отново техниката “хатакикоми”, събаряйки съперника си на дохиото. До този момент двамата състезателя се бяха изправяли два пъти, като Даниел бе побеждавал само веднъж.

Победата от днес добавя десета бяла точка за Аоияма от общо дванадесет двубоя. Победата от днес изкачва Даниел на втора позиция след великият шампион и многократен носител на купата на императора. Бразилския представител Кайсей, който имаше равен баланс заедно с Даниел допусна нова загуба, и така на практира само другия български представител може да настигне Даниел ако победи днес. (бел. ред. Котоошу не бе излязал на дохито към момента на публикуване на материала).

Утре Аоияма ще се бори със сумиста с ранг „маегашира 1“ Такаясу. Двамата до този момент те са се срещали пет пъти, като Даниел е побеждавал в четири от срещите. До този момент съперника на Даниел има актив от шест победи и пет загуби.

Най-добрият резултат в елитната макуучи дивизя за Даниел е 11 победи и четири за губи, когато той дебютира в елита. Тогава той получи приза „боен дух“ (една от трите купи които се раздават след турнира).

Три кръга преди края, той и ма баланс от 10 победи и две загуби и е на крачка от най-доброто си представяне в турнир от елитната сумо дивизия.


Статията е публикувана на 18 юли 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА