Между 300 и 500 лева струва подготовката за училище

Публикувано преди 11 години  |  Образование

uchМежду 300 и 500 лева струва подготовката за училището тази есен. Сметките са на родители, които вече препускат в големите вериги с надеждата за по – ниски цени.

Около 300 лева трябва да отделите, за да приготвите първокласника си за първия учебен ден, който тази година ще е на 16 септември. Тази сума ще ви стигне, ако не залагате на скъпи аксесоари, дрехи, чанти. Долу-горе толкова дава и държавната помощ за първокласници, от която ще се възползват 26 000 деца – 250 лв.

Раниците варират от 40 до 50 лв. Има и под 10 лв., но те няма да изкарат много време. С какво ще напълните раницата, е въпрос на финанси и въображение – несесерите са с голям избор и на всякакви цени от 15 до 60 лв., но пък включват всички дреболии, за които може и да не се сетите. Не забравяйте тетрадки, блокчета за рисуване, подвързии за учебниците, които са единственото безплатно нещо за малките. Дори и да имате анцуг и маратонки за детето, разбира се, че ще купите нов с цена от 25 до над 100 лв. А дрешката и обувките за първия учебен ден със сигурност ще ви костват между 30 и 100-ина лева.

И накрая – цветя за учителката. Тя може и да не забележи букета на поредния ученик, но цветята придават тържественост и усещане за празник на самия първокласник, така че не забравяйте цветята, за който може да похарчите между 5 и 20 лв./Радио 999


Статията е публикувана на 23 август 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА