Снимки: Два нови компютърни кабинета в ОУ “Паисий Хилендарски“ – гр.Елхово

24 октомври 2013 09:53  |  Образование, Снимки

zalaПрез тази учебна година в ОУ“ Паисий Хилендарски“ – гр.Елхово отвориха врати два нови компютърни кабинета. Новата придобивка е реализирана чрез националната програма на МОН „Информационни и комуникационни технологии в училище”.

В резултат на започналия от 2012г. нов четиригодишен обновителен цикъл, имащ за цел да осъвремени технологичната материална база в българските училища и да даде възможност за ползване на най-новите ИТ достижения в образователната система, по националната програма „ИКТ в училище“ за 2013 г. беше стартирана инициатива на ръководството на училището за оборудване с терминални работни места. Обновената материална база гарантира базовото обезпечаване на системата на училищното образование за провеждане на модерен и ефективен учебен процес. Новото при работа с терминалните станции е че се изключва възможността учениците да нарушават правилата за достъп до Интернет в компютърните кабинети или съответно да нарушават дисциплината в часовете по ИКТ.

Ръководителя на кабинета е единствения оторизиран да предоставя контролиран достъп до папки, файлове програми и интернет на потребителите чрез  терминални станции. Самите терминални станции изключват възможността от странични дейности на учениците в часа. За реализация на проекта на ОУ “ Св. Паисий Хилендарски“ са отпуснати 15000 лв., по програмата, а останалите 5 000 лв училището предоставя от делегирания бюджет. Единият кабинет разполага и с интерактивна дъска за провеждане на уроци. Общият брой терминални станции е 24 плюс два сървъра за всеки от кабинетите.[nggallery id=“1189″]Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО