Даниел Иванов – Аоияма ще стартира с ранг маегашира 5 на турнира във Фукуока /Япония/

Публикувано преди 11 години  |  Спорт

aoПрофесионалната сумо асоциация обяви обновената ранглиста на елитните сумо състезатели в Япония. В нея елховския състезател Даниел Иванов – Аоияма, е с ранг „маегашира 5“. В последната класация на елитните сумисти Даниел заемаше ранг маегашира 2, но заради отрицателния му баланс от шест победи и девет загуби той отстъпи с три позиции.

До този момент Даниел има спечелен един приз – „Боен дух” (една от трите купи които се дават във всеки турнир в елита), а най-високото ниво до което е достигал в ранглистата е “комусуби” /четвърто ниво в йерархията на сумото/. Припомняме Ви, че на последния турнир той успя да запише „кинбоши“ успявайки да повали великият шампион „йокозуна“ Харамафуджи. Едва шестнадесет са действащите сумисти в сумото, които са успявали да победят велик шампион и Даниел е един от тези състезатели.

Поредният турнир, който ще бъде 13-ти пореден в елита за Даниел, започва на 10 ноември и ще се проведе във Фукуока /Япония/. Ние можем само да стискаме палци за нашето момче и разбира се да му пожелаем успех!


Статията е публикувана на 30 октомври 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА