Детският футболен отбор на ОФК Елхово триумфира с шампионска титла в зона Сливен »

Снимки: Открит урок на тема: „Следвайте мечтите си!” в Гимназия „Св. Климент Охридски” – гр. Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 30.10.2013 г. в Г „Св. Климент Охридски” – гр. Елхово, се проведе открит урок на тема: „Следвайте мечтите си!”. Учениците от ХА клас и г-жа Мария Димитрова представиха на интерактивната дъска безсмъртния образ на Дон Кихот, чиято мечта става цел в живота.

Гости на открития рок бяха: г-жа Йовка Драгоева – директор на Г „Св. Климент Охридски”, г-жа Татяна Миланова, г-жа Катя Михайлова и учителите от Гимназията.

Г-жа Мария Димитрова започна своята тема с представяне на учениците чрез мултимедийната презентация „Следвайте мечтите си!”. Пожела им да следват и да сбъдват своите мечти. Посочи им за пример Дон Кихот и неговата мечта за човешко щастие. Казват, че „Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му!”.

Картините на интерактивната дъска отведоха всички в далечния свят на Ренесанса, към вечните образи на Сервантес – Дон Кихот и Санчо Панса. Десетокласниците впечатлиха с подготовката, изчерпателните си отговори и активно участие. Урокът се превърна в един своеобразен диалог във финалната част, когато имаха възможност да проверят знанията си чрез кръстословица. В нея бяха включени въпроси от романа „Дон Кихот” и учениците успяха да открият отвесното съчетание „Следвайте мечтите си!”.

В края на открития урок г-жа Йовка Драгоева поздрави десетокласниците за блестящото им представяне, като им пожела със същия ентусиазъм да следват мечтите си и успешно да ги реализират.

Поздрав към учениците от ХА клас отправи и г-жа Татяна Миланова, която сподели, че най-важното за тях е да печелят битките си с вятърните мелници, да не се отказват от поставените мечти и цели в живота.[nggallery id=“1198″]

 

 


Статията е публикувана на 30 октомври 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА