Детският футболен отбор на ОФК Елхово триумфира с шампионска титла в зона Сливен »

Снимки: Открит урок по родолюбие в Читалище „Развитие“ – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

bibПо инициатива на Библиотеката към Читалище „Развитие“ – Елхово, съвместно с ОУ “Св. Паисий Хилендарски” – Елхово,  се проведе  открит урок по родолюбие с най – малките  ученици на учебното заведение –  І „б“ клас,  с класен ръководител г-жа Татяна Тончева.

В урока бяха включени,под формата на презентация,  представяне на кратки биографични данни за народните будители от Паисий Хилендарски до Ботев и Левски. Материалите подготви Янка Атанасова – библиотекар в детски отдел на библиотеката.

Идеята на инициативата бе децата да видят портретите с ликовете на известните български будители€ Момичетата и момчетата  взеха в ръцете си най – известните български книги, написани от български книжовници. Независимо, че са малки, децата научиха какво означава да си будител, кои хора наричаме така, запомниха снимките и портретите,  научиха за делата на будителите им и вече ще ги разпознават.

„В училище децата са на  целодневно обучение и част от нашата работа са занимания по интереси. Тепърва ни предтоят  различни изяви, с които да  отбелязваме значими празници. Затова решихме да се отзовем на поканата на  читалищната библиотека в Елхово  и заедно да отбележим 1 ноември- Денят на народните будители“- споделя г-жа Тончева.

На 1-ви ноември се отбелязва и Денят на читалищата. Това бе още един повод децата да бъдаг гости на читалището. Разгледаха отбилоз зрителната зала, качиха се на сцената, пяха песнички и се изявиха като истински, големи артисти и таланти.

Радваме се, че библиотеката е полезна за децата и младите хора и ще продължаваме, с огромно желание и ентусиазъм, да организираме различни и интересни занимания за малки и големи.

ЧЕСТИТ ДЕН НА БУДИТЕЛИТЕ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ![nggallery id=“1202″]


Статията е публикувана на 31 октомври 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА