Снимки: Занимания по безопасност на движението в ЦДГ „Надежда“ – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

cdgОрганизирани занимания по безопасност на движението по пътищата се проведоха с децата в Целодневна детска градина”Надежда”. Учителите във всяка група бяха създали кътче по безопасност на движението с пресъздаване на пътна обстановка с кръстовище, улично платно, тротоар, пешеходна пътека. Онагледено беше с табла и макети, с игри по БДП. Учителите в ЦДГ”Надежда” са преминали обучителен курс с   г-жа Галина Хайдар, автор на учебни помагала по БДП и имат достатъчно  добра подготовка и опит за запознаване на децата с безопасното им поведение на улицата. След работата по центровете и запознаване нагледно с пътна обстановка, децата бяха изненадани на двора от служители на пътна полиция, които посетиха детската градина с автомобил на КАТ. Служителите показаха предназначението на автомобила, светлинните и звукови сигнали, които се ползват при нужда, стоп палка, с която спират нарушителите, сигнална жилетка, научиха за дейностите им по опазване живота и здравето на хората , участници в пътното движение като пешеходци и водачи на МПС. Г-н Кирил Тодоров и г-н Георги Кръстев, служители в КАТ – Елхово показаха на децата дрегер за алкохолна проба на шофьорите и радар, който се поставя отпред на автомобила, с който се засичат любителите на високите скорости. Попитаха децата къде се возят в автомобила и се оказа, че всички имат специално столче, което стои на задната седалка. Полицаите напомниха, че ако нямат столче, трябва да бъдат седнали на задната седалка, а не отпред, както се случва понякога. В населено място шофьорите трябва да спазват ограниченията в скоростта, да бъдат внимателни и да пазят пешеходците, още повече децата, които още не познават опасностите на пътя.

Децата слушаха внимателно, задаваха въпроси и бяха любопитни да видят всичко. Близкостоящите до автомобила на КАТ се качиха в него и видяха радиотелефона, видяха отблизо апаратурата, копчетата на светлинните и звукови сигнали.

Служителите на КАТ получиха благодарности от деца и учители, от директора на детската градина, получиха подаръци от децата – рисунки и сърчица. Разделиха се с пожелание да бъдат внимателни на пътя, да напомнят на своите родители да карат бавно и внимателно, за да не предизвикват ПТП, както и да не пострадат самите те.

Честит празник на будителите на всички учители от ЦДГ”Надежда”! Да не забравяме онези будни и самоотвержени българи , оставили дълбока  диря в културата и просветата на България и в родния ни край! Да сме горди, че сме част от обществото на съвременните будители и с поведението и делото си в полза на децата, ежедневно да доказваме значимостта на своя труд![nggallery id=“1207″]


Статията е публикувана на 1 ноември 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА