Трима загинали и 55 ранени по пътищата в област Ямбол

4 ноември 2013 14:00  |  Криминално

tirТри са най-опасните пътни участъци с висока концентрация на произшествия в региона, заяви старши инспектор Тодор Мишинев, началник група Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност в сектор „Пътна полиция” Ямбол. За радост двата от тях вече отпадат от тази категория след пускането на автомагистрала Тракия, тъй като движението по тези участъци е значително намаляло. Едно от опасните места беше на път I-6 в отсечката от село Венец – Петолъчката. Само до преди няколко месеца участъкът е бил много проблемен в и дори беше сигнализиран като такъв, но с отварянето на магистралата движението по него се разтовари, категоричен е Мишинев.

Другият опасен участък е на 306 км на път I-7, след Елхово в посока Лесово. Там пътят се характеризира с няколко опасни завоя и именно те са причина за концентрацията на произшествия. Третото място е на път II 79 в района на Болярово, но през последните години там няма регистрирани катастрофи. През зимните месеци, с особено внимание трябва да бъдат водачите на автомагистрала Тракия, тъй като това ще е първият зимен период от нейното пускане в експлоатация. Другите опасни места, по традиция, са мостове и надлезите, където често се появяват завихряния, течения и заледяване на пътната настилка. „В нашия регион, включвам и териториите от Сливен и Бургас се характеризира с изключително много вятър и участъци с навявания“, посочи Мишинев.

Цифрите от последната седмица на месеца, съпоставими със същия период на миналата година, показват че на територията на областта са регистрирани 298 пътно транспортни произшествия към 307 за същия период на миналата година. От тези 298 произшествия в 45 са с пострадали хора, трима са загинали и 55 са ранени. За предходната година броят на пътно транспортните произшествия с пострадали е бил 73.
За разлика от други региони в страната, кражбата на пътни знаци в Ямболско не е разпространена. Показва го и статистиката – за последните години са откраднати само 4- 5 знака. Според главен инспектор Мишинев множеството акции на пътя действат дисциплиниращо на водачите, но контролните органи са само част от цялостното поведение и култура на шофьорите./vreme.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО