Снимки: Ден на християнското семейство в ОДЗ „Невен“ – гр. Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

svacТревожна е констатацията в световен мащаб за отчуждението на човек от човека и липсата на личностно общуване. Тази горчива истина все по -често ни изправя пред необходмостта да се замислим за нашите деца,защото те са бъдещето. Прекрасно е че, детето е усвоило много знания, че ще борави с компютри и много сложна техника, ще владее езици и какво от това ако то не израсне просто човек и не умее да общува по човешки.

Учители,родители и общественици търсим заедно пътя за по-добро морално здраве на децата ни, опирайки се на нашите национални традиции и християнски ценности. С тях ще осъществим мечтата си за един по -добър свят. Важна част от възпитателния процес е изграждането на християнски добродетели.

Децата от група „Усмивка „при ОДЗ“Невен“ с ст. учител В.Узунова и детски учител Д.Мартинова и ст.учител по музика Вълка Ангелова отпразнуваха на 21.11.2013 год. Ден па християнското семейство.

Чрез усъвременена театрална постановка „Който не работи, не трябва да яде“, деца, родители и учители се забавляваха. Чрез комичен сблъсък между старото патриархално и новото-модерно артистичните деца от групата забавляваха многобройната публика и дадоха нова надежда за един по-добър свят- вяра в ценностните добродетели на българското семейство.

В този християнски празник се включиха и деца от група“Приятели“ и група Доброта, които посетиха храма“Свети Димитьр“ гр.Елхово. С интерес и любопитство разгледаха иконите в църквата, олтара, свещниците. Госпожа Верка им разказа любопитни факти за християнския празник, а децата Дидо, Жаки, Петьо, Сиана Валентипова вдъхновени от наблюдението рецитираха стихове за задружното семейство, с които пожелаха да се „Молим от съсрце да сме здрави, да сме живи, да сме винаги щастливи. Все така да сме задружни, да помагаме си в нужда да сме истински християни.Бог със нас да се похвали“.[nggallery id=“1239″]


Статията е публикувана на 21 ноември 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА