Снимки: 21 ноември – Ден на християнското семейство, в Гимназия „Св. Кл. Охридски” – гр. Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

dimsДенят на християнското семейство беше представен от Х-б клас в часа по български език и литература при г-жа Мария Димитрова. На открития урок присъстваха: г-жа Йовка Драгоева – директор на Г „Св. Кл. Охридски”, г-жа Маринка Стоева – класен ръководител на Х-б клас, както и преподаващи учители, които получиха стихотворението на Д. Дебелянов „Да се завърнеш в бащината къща”.

По стара българска традиция г-жа Мария Димитрова посрещна гостите с обреден хляб, в центъра на когото беше поставен надписът „Х-б клас”.

Казват, че „Класът е едно голямо семейство!” и защита на това твърдение се оказа мултимедийната  презентация, съставена от фотоколажи, озвучени с песента „Един неразделен клас”.

Чрез интерактивната дъска Х-б клас направиха исторически преглед на християнските ценности през различните епохи, като започнаха от Десетте божи заповеди, преминаха през Средновековието и достигнаха до Ренесанса. Периодът на Ренесанса в Англия свързаха с образа на Хамлет – хуманист, загубил битката си в борбата за ценности. Изводът, до който достигнаха десетокласниците, е ясен: „Всяка епоха има нужда от ценности!”, и споделиха своята пирамида на ценностите, запазили се и в 21 век.

В края на открития урок г-жа Йовка Драгоева поздрави учениците за доброто им представяне и им пожела да съхранят своите ценности и добродетели.[nggallery id=“1240″]

 


Статията е публикувана на 21 ноември 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА