Снимки: Изложба „Аз, дрогата на улицата и отражението ми през нея!“ в Гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Криминално, Образование, Снимки

drgusИзложбата е бе поставена от Областната дирекция на МВР – Ямбол в Гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово. Тя е насочена не само към всички млади хора, но и родители, учители и възрастни. Тя отразява моментна снимка на улицата – предлагането на наркотични вещества и пораженията, които те нанасят върху човека. Регионалният говорител на полицията в областния град Татяна Павлова представи пред гимназистите какво е моментното състояние на улицата по отношение на наркотиците и наркоразпространението.

Учениците имаха възможност да видят отражението след употребата на наркотични вещества. Идеята на подобна инициатива е всеки млад човек да бъде запознат и да направи своя контролиран избор.

Присъстващите разбраха какво е влиянието върху психическото състояние и последиците в резултата на употреба на наркотици. Дрогата, без значение от нейния вид, не е начина за привличане на вниманието, категорична бе г-жа Павлова, дрогата е отрова. Учениците разгледаха изложените наркотични вещества и получиха ценни съвети защо е опасно да опитват. Г-н Христов, който работи в отдел за ограничение на наркоразпространението в ОД на МВР Ямбол запозна гимназистите с основните наркотични вещества – марихуана, пико, екстази, хероин, кокаин и амфетамини.[nggallery id=“1241″]


Статията е публикувана на 21 ноември 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА