Снимки: Ден на християнското семейство в ЦДГ ”Надежда” – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

csgВъведение Богородично, или ден на християнското семейство беше отбелязан в подготвителните групи на Целодневна детска градина „Надежда” – група „Щурче” с учителки Кина Димова и Людмила Митева, група „Звънче” с учителки Радостина Гинкова и Станка Хаджиева и група „Маргаритка” с учителки Пенка Стоянова и Стойка Шидерова. Това е един добър повод да се събере забързаното и задъхано съвременно българско семейство. И всеки от нас да остави проблемите си навън, до пътната врата, да посвети вечерта на най-близките си, да освободи душата си и да я зареди с положителни емоции. Всеки от нас има семейство – мама, татко – те непрестанно се грижат за децата си, трудят се и с голяма обич се стараят да ги предпазят от беди.

Седмица преди това в групите се подредиха постери със семейни снимки, донесени от децата. Те с гордост разказваха спомените си от преживените красиви семейни празници, пътувания, събития. Там присъстваха родители, баба, дядо, братя, сестри, братовчеди и техните родители, т.нар.широк семеен кръг от близки за децата хора. Децата разбраха, че и хубавите и тъжните моменти хората споделят с близките си от семейството, търсят подкрепа, споделят. В групите от постерите със снимков материал, бяха подредени изложби на тема:”Моето семейство”, оформиха се кътове „От раклата на баба…”.
С пожелания за здрави и щастливи семейства деца и учители се обърнаха към своите близки, които бяха дошли, за да се насладят на изпълненията на децата.

Телевизионно предаване бяха подготвили децата от група „Щурче” с рубрики: репортаж на тема „Неразбрани”; рубриката :”Мамини вкусотийки”; рубрика:”Сръчни бащи”, стихове и песни, посветени на семейството; танц”Полка” и „На дискотека”.

Децата от група „Звънче” отправиха поздрав към своите семейства с пъстра и весела седянка. Децата показаха как задружно са живели нашите предци – работили са заедно, веселили са се, пеели песни и танцували, разказвали си забавни случки от своето ежедневие. На седянката на децата имаше надигравания, надпявания, шеги и закачки.

В група „Маргаритка” момичетата –мажоретки поставиха началото на празника, пяха танцуваха, казваха стихове за семейството, драматизираха приказката „Заенце-Баенце”, имаше весели игри с родителите.

Накрая всички деца казаха „Молитва” от Иван Вазов:

„Дядо Господи, прости ме, моля ти се от душа,
с ум и разум надари ме, да не мога да греша.
Запази ми ти сърцето, от зли мисли и неща,
всичко виждаш от небето, зло на мен недей праща.
Дай на мама, дай на тате здраве, сила и живот,
мир,любов на всички братя и добро на наш народ!”

Разделиха се с благодарност и поздрав към своите семейства:

„Кой друг, ако не родителите ви, заслужават уважение и благодарност, затова, че са ви отгледали и възпитали в любов и добродетелност?!
Кой друг, ако не децата ви, заслужават топлината и уюта на домашното огнище, в което са израснали, макар, че всяко от тях ще тръгне по своя път?!
Скъпи родители и близки на децата , по-случай празника нашият екип пожелава на всички ви топло огнище, хубави чувства, много любов и разбирателство с най-близките хора. Мили деца, бъдете живи и здрави. Обичайте своите родители. Изпълнявайте техните добри съвети и с нищо не ги огорчавайте. Бъдете им гордост, радост и утеха!“[nggallery id=“1243″]


Статията е публикувана на 21 ноември 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА