Видео: Даниел Иванов – Аоияма завърши с победа в последен официален двубой за 2013 година

Публикувано преди 10 години  |  Спорт

aoДаниел Иванов – Аоияма постигна победа в последния си двубой за тази календарна година. Срещата бе част от последния за годината класически турнир по сумо “Кюшю башьо” във Фукуока. Тази сутрин елховският състезател постигна десети успех срещу комусуби Окиноуми. Това бе и третата победа за Даниел срещу този съперник от общо шест двубоя помежду им. Даниел успя да го избута от дьохото с техниката йорикири.

Специалисти определят представянето на Аоияма, като едно от най-добрите от както се състезава в елитната сумо дивизия „макуучи“. Изключителното му постижение от десет победи и пет загуби, най-вероятно ще го издигне до върха на маегашира ранглистата, което ще го приближи до върховото му постижение – ранг „комусуби“.

Поредното издигане на Даниел в елита на японското сумо, ще го изправи срещу всички велики и големи шампиони още през месец януари. В този турнир, както и на турнира през месец септември, той доказа, че може да създаде много „главоболие“ дори и на най-върховните състезатели в древния японски спорт.


Статията е публикувана на 24 ноември 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА