Снимки: Учене през целият живот учениците в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- гр. Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

matЗнанието е, не само наученото в учебните часове. Знанието е, не само написаното в книгите и учебниците. Знанието е навсякъде и във всичко, стига да го потърсиш!

Във връзка със стартиралата инициатива за популяризиране на ученето през целият живот учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- гр. Елхово взеха активно участие в седмицата от 18.11.2013г. до 24.11.2013г. за област Ямбол.

Децата от 2 б клас с интерес и желание изработиха оригами – свещи, лодки, 3D картички и 3D чаши. Сръчните ръчички на учениците  сътвориха и „запалиха“ коледни свещички от хартия и така предусетиха идващия голям празник – Коледа. В края на часа изработените оригами бяха поставени в изложба под наслов „Ние можем да творим“.

Учениците от 2 в клас бяха разделени на 3 групи. Всяка от тях получи задача  да изработи готов продукт на въображаем клиент. Първата група изработи шапка от вестник. Клиентите можеха да бъдат много – строителни работници, земеделски работници, дори децата от нашето училище за летните месеци. Избрани бяха строителните работници. За тях с много старание първа група навреме изработи в готов вид необходимия брой шапки, а учениците разбраха, че поетите ангажименти се изпълняват отговорно. Втората група изработи предмети от пластилин за една изложба. И тъй като предметите са за изложба, учениците решиха и да ги аранжират, за да имат по–добър вид. Третата група работиха с цветна хартия и изработиха картички и цветя за едно училищно тържество. Те се съобразиха с всички изисквания на клиента и също се постараха да изработят своите предмети чисто и красиво.

Четвъртокласниците направиха първите си стъпки в предприемачеството, като влязоха в ролята на редактори на списание: „Моята първа готварска рецепта Cookery magazine”. Публикуваха на английски език любимата си готварска рецепта, необходими продукти, начин на приготвяне и сервиране. Илюстрираха етапите на готвене.

Седмокласниците влязоха в ролята на туроператори. „Създадоха“ своя  собствена туристическа агенция „You can travel with us”, за която изработиха брошури рекламиращи различни дестинации за пътуване, почивка и отдих. Учениците подбраха подходящ снимков материал и „отпечатаха“  текст, който описва мястото за почивка и екскурзия.

Всички ученици с желание се включиха в мероприятието и работиха с голям ентусиазъм.[nggallery id=“1250″]


Статията е публикувана на 25 ноември 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА