Детският футболен отбор на ОФК Елхово триумфира с шампионска титла в зона Сливен »

Снимки: Ротари Ямбол дари осем компютърни конфигурации на децата от социалните заведения в Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

rotarОсем компютърни конфигурации получиха днес децата от ЦНСТ-Елхово. Дарението е от клуб Ротари – Ямбол и днес бе официално връчено от паст президент на Ротари Недялко Недялков, секретаря на клуба Христо Христов и церемониалмайсторът Христо Янков Христов. Домакин на това събитие бе кметът на Община Елхово Петър Киров, който не скри своите благодарности към щедростта на Ротари България и в частност Ротари клуб Ямбол.

Компютърните конфигурации са осигурени, чрез Ротари – България от Община Лозана (Швейцария). Компютрите са на две години, рециклирани и придружени от лицензирана операционна система и по желание на дарителите, те ще бъдат разпределени между двете детски социални заведения в град Елхово, които се намират в една сграда. Основната цел на дарителите, е те да послужат за по-добрата интеграция на децата в тези социални заведения.

Ротари – Ямбол е един от редовните дарители на деца в неравностойно положение в община Елхово. През 2011 година, те предоставиха близо 1 тон хранителни продукти на деца от бедни семейства в община Елхово, а съвсем скоро, се очаква благодарение на Ротари клуб Ямбол, да бъде изградена детска площадка отговаряща на всички съвременни изисквания за безопасност, западно от Читалище „Разивите 1893“ – Елхово.[nggallery id=“1248″]


Статията е публикувана на 25 ноември 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА