Снимки: Фото ателие по програма „Глоб@лни библиотеки – България” организира фотографски пленер за деца от Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

pner15 доброволеца – младежи, любители на фотографията се включиха в поредната читалищна дейност – създаване  на фото ателие, която се осъществява по Програма „Глоб@лни библиотеки – България”.

В продължение на три  дни момичетата и момчетата получиха теоретични знания и умения в тази област от подготвен обучител. Доброволците, които се включиха във фотоателието бяха приветствани от г-жа  Мария Какърова – председател на читалищното настоятелство,  Снежана Делчева – секретар на читалище „Развитие“ и координатор на обученията. Те отправиха пожелания към  гимназистите  за успешно обучение, по време на което да направят изключителни фотографии, с които ще се обнови сайта на читалището и ще се подреди красива фотоизложба. В началото на обучението бе представена мултимедийна презентация за цифровата фотография. Участващите в обучението научиха за основните части на фотоапарата, основните неща във фотографията, както и за начина на преобразуване на снимките в дигитален формат.

Практическата част премине под формата на изнесен фото пленер, а мотото е  „Красотата на Елховския край”. Целта бе младежите да упражнят знанията, които получиха, да заснемат красиви кътчета от нашия край, места, които харесват, които ги вдъхновяват, хора, които ги впечатляват. Снимките бяха направени със закупен по програмата професионален цифров фотоапарат, а снимковият материал бе обработен в компютърния кабинета  на читалищната библиотека. След подготовка  и проявяване на избраните фотографии ще се експонира фотоизложба във фоайето на читалището. Средношколците от Елхово ще покажат на близки,  приятели, роднини, жители и гости на града ни, че нашият роден край, нашето родно място е красиво и необятно.[nggallery id=“1251″]


Статията е публикувана на 26 ноември 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА