Снимки: Млада писателка от Елхово издаде първа стихосбирка

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

avtПреди броени дни излезе от печат стихосбирка, чийто автор е 21-годишната студентка по право Христина Маджарова от град Елхово. Тя е озаглавена „Избрани стихотворения“ и в нея са включени 46 авторски произведения на младата писателка. Голяма част от тези творби, преди да  бъдат публикувани в стихосбирката, са били представяни на широката общественост, чрез публикации във вестниците „Уикенд“ и „Лична драма“. Първоначално стихосбирката е издадена в малък тираж, който само за няколко дни се е изчерпал и към този момент първоначално планирания тираж е бил удвоен.

Към този момент Христина учи право в Университет за национално и световно стопанство в София. В Елхово тя завършва Гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово.

Като ученичка Христина е печелила национални литературни конкурси. Към този момент тя има своя Интернет страница във Facebook с наименование „Моите женски сезони“, където публикува своите  творения. Тя има редица литературни публикации за Spisanie.to, както и публикации в Edna.bg. Назад във времето има публикации и в rozali.bg, но напоследък  тя споделя, че не и остава много време за статии, понеже е затрупана със закони и правна литература, свързани пряко с нейното образование.

Изтегли избрани стихове на Христина Маджарова

[nggallery id=“1253″]


Статията е публикувана на 26 ноември 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА