Снимки: Представителна изява по проект Успех клуб “За земята” в Гимназия „Св. Климент Охридски” – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

izВ първата си за тази учебна година представителна изява по проект Успех клуб “За земята” представи творческа работилница и изложба на тема “Запазване на хармонията между човека и природата” – Изкуство с природни материали. Ръководител на клуба е Султанка Николова.

Участниците в клуба представиха пред учители, родители и съученици изработените от тях предмети, пана и украси, съчетани с природни дарове. В деня на откриване на изложбата учениците от клуба организираха за посетителите работилница, която им даде възможност да се докоснат до природата. Развихрейки въображението си всеки имаше възможност да рисува върху тикви, да направи пана от сухи цветя, да изработи коледен венец и украси.

Чрез дейностите гимназистите и техният ръководител си поставят за цел да се научат на изкуството да се радват на слънчевата светлина, на любовта и на красотата на природата, да живеят в хармония с нея, да използват природните дарове разумно и да опазват околната среда. Работата с природни материали кара участниците да обърнат внимание на красотата и ценностите на природата, провокира въображението и креативността им. Дейностите в клуба действат разтоварващо и успокояващо, учениците забравят за дългия натоварен ден в училище, отпускат се и се забавляват като оцветяват шишарки, лепят семена и подреждат сухи цветя. Времето, което прекарват заедно ги сближава, като се учат да работят в екип и да си помагат един на друг.[nggallery id=“1276″]


Статията е публикувана на 4 декември 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА