Снимки: Открит урок по английски език на тема: „Големият бизнес” в Гимназия „Св. Климент Охридски” – гр. Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

muzНа 4 декември в Гимназия „Св. Климент Охридски” – гр. Елхово, се проведе открит урок по английски език в 10-а клас. Темата на урока беше „Големият бизнес”, а формата му – изцяло интерактивна. На урока присъстваха: г-жа Йовка Драгоева – директор на учебното заведение, както и членове на учителския колектив.

Целта на урока беше да се изтъкне в каква степен могат да бъдат застъпени модерните технологии в часовете по чужди езици. Според темата десетокласниците подготвиха мултимедийни презентации и видео клипове, свързани със световноизвестни марки и компании. Учениците имаха предварително поставена задача, да опишат историята, традициите и настоящето на избраните от тях търговски марки.

Десетокласниците се представиха на високо ниво с избраните от тях фирми: „Мерцедес”, „Нокиа”, „Найк”, „Кока-Кола”, „Водафоун”, „Калвин Клайн” и други. Ученикът Калоян Великов беше избрал по-нестандартен подход към задачата – да опише живота на един от неговите идоли – боксьорът Майкъл Тайсън.

Поради краткотрайността на един учебен час времето стигна за една част от учениците да се изявят, а останалите десетокласници получиха възможност през следващото учебно занятие да покажат презентациите на своя усилен труд.

В края на часа всички ученици получиха заслужени похвали от г-жа Драгоева, която им пожела да станат част от големия бизнес.[nggallery id=“1277″]


Статията е публикувана на 5 декември 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА