Снимки: Kоледен концерт на децата от полуинтернатните групи в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

proektПо случай настъпването на коледните и новогодишните празници на 19.12.2013 г. учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово, участници в Проект ВС051РООО1-3.1.06. „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз, представиха празнична програма под надслов „Звън звъни – Коледа е!“. В нея взеха участие и 12-те полуинтернатни групи. Настроението в залата беше празнично и приповдигнато. Учениците разказаха легендата за раждането на Христос, за традициите и обичаите в коледната нощ. Малките първокласници от 2-ра полуинтернатна група представиха драматизацията на приказка. Останалите ученици се представиха с коледни песни, стихотворения и танци. Всички присъстващи бяха поздравени от ученикът Ивайло Михов от 8-ма полуинтернатна група с коледната благословия на коледарите — за здраве и берекет.

Директорът на училището – г-жа Тинка Атанасова, поздрави учениците с настъпващите празници, като пожела на тях и техните семейства здраве и късмет през новата 2014 година.

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово представи получените по Проект ВС051РО001-3.1.06.“ Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз материали и пособия. Те ще бъдат в полза на учениците, участници в проекта, в часовете по занимания по интереси и организиран отдих и спорт.

За часовете по занимания по интереси децата бяха изключително доволни да получат флумастри, акварелни бои, восъчни пастели, цветни тебешири, пластелин и игри.

Пособията със спортна принадлежност също зарадваха учениците. Те вече могат да покажат спортните си таланти на 5-те тенис маси, 5-те шведските стени и на новите дюшеци, на волейболното игрище, чрез новите две волейболни мрежи, както и в състезанията по бадмингтон, благодарение на двете мрежи за бадмигтон. По проекта училището още придоби седем чисто нови пейки.

Работата по Проект ВО051РООО1-3.1.06.“ Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес“ ще продължи и през следващата 2014 година.[nggallery id=“1310″]


Статията е публикувана на 19 декември 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА