Среща по проект в Елхово по Програма ЛИДЕР

Публикувано преди 13 години  |  Общество

На 29 септември в гр. Елхово в сградата на Европейският информационен център се проведе среща по проект придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група на територията на Община Елхово. На провелата се среща присъстваха заместник кмета на община Елхово Христо Христов, Георги Митев – експерт за оказване на методическа помощ по подготовката за местно развитие, Мария Димитрова – експерт модератор оказване на методическа помощ по проекта, представителите на бизнеса и на неправителствени организации от Община Елхово. Срещата е заключителна дискусия от предвидените по дейност шест, свързани с прилагането на стратегията за местно развитие на Елхово. Разгледани са процедурните правила, които местната инициативна група ще прилага, които са свързани с изпълнението на стратегията за местно развитие. Присъсващите се запознаха с тези правила, които местната инициативна група ще прилага по проектите, които ще се изпълняват по стратегията за местно развитие.

Процедурите са седемнадесет на брой, и те ще улеснят работата на управителният съвет на местната инициативна група, както и самите бенефициенти, които ще кандидадстват с техните проекти. Основните процедури са: консултиране и информирани на потенциални кандидати, всички нива на оценка, а именно административна, експертна, техническа и финансова на проектите, уведомяването на кандидатите, кординация с други институции, изготвяне на годишени доклади.Статията е публикувана на 29 септември 2010

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Футболна драма: Любо Пенев спаси Хебър
Тази вечер се играха 3 мача от последния кръг на ефбет Лига. Ето резултатите: Пирин Благоевград - ... прочетете още »
Владислав Панев: Утре ще имаме редовен кабинет
Тонът на президентът беше съвсем различен от миналата седмица. Ясно е, че мандатът ще бъде гласуван в ... прочетете още »
В еврозоната! Унгария е готова да приеме еврото, но през 2030 година
Унгарската национална банка има ясна и твърда позиция: ние сме длъжни да приемем еврото, което ще бъде ... прочетете още »
НАТО предупреди: Внимавайте с Китай
При извършването на енергийния преход има опасност от развитието на нови зависимости, предупреди днес генералният секретар на ... прочетете още »
Дамаск се похвали с много добра реколта, намалява наполовина вноса на пшеница
Сирия ще внесе наполовина по-малко пшеница през 2023 г. в сравнение с предходната година заради очакваната по-добра ... прочетете още »
Олимпийска шампионка обра точките на плажа
Каролина Севастянова има много фенове заради успешната си спортна кариера, но и поради уникалната си физическа красота ... прочетете още »
"Възраждане" с първи коментар за поисканите от Иван Гешев имунитети
Народните представители на "Възраждане" - Ангел Георгиев и Веселин Вешев ще имат възможност да спечелят образуваното дело, ... прочетете още »
Той ли е новият шеф на НАТО?
Британският премиер похвали днес министъра на отбраната Бен Уолъс, като го нарече "фантастичен" и заяви, че застава ... прочетете още »