Снимки: ОИЦ-Ямбол посети Гимназия „Св. Климент Охридски” в град Елхово

10 април 2014 10:27  |  Образование, Общество, Снимки

oicЕкипът на Областен информационен център – Ямбол се срещна с ученици от 10 и 11 клас от Гимназия „Св. Климент Охридски” в град Елхово и представи информация за различни събития, които ще се състоят в края на месец април и ще бъдат насочени към жителите на област Ямбол, и особено към младите хора по случай честването на Деня на Европа.

Междувременно учениците бяха запознати и с условията на конкурс за млади творци на тема:„Какво е за нас европейската общност”, организиран от Община Ямбол и Областен информационен център – Ямбол.
Основната цел на тези инициативи е да се популяризират, поощряват и развиват заложбите и интересите на подрастващите, да се стимулират към творческа изява, към нетрадиционни начини на представяне на членството на България в Европейския съюз в контекста на Деня на Европа- 9 май и приноса на европейските фондове за развитието на област Ямбол.

Във втората част на срещата експертите представиха презентация с условията за кандидатстване в национален конкурс за младежки проект на тема: „Да създаваме заедно европейски проекти“, който се провежда под егидата на вицепремиера Зинаида Златанова.

По време на срещата управителят на ОИЦ – Ямбол г-жа Мария Никова представи актуална информация за Кохезионната политика и структурните фондове на Европейския съюз в България, както и информация за седемте оперативни програми действащи през периода 2014 – 2020 година.[nggallery id=“1481″]



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО