Снимки: Пролетни празници в полуинтернатните групи в Болярово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

polsПолуинтернатните групи в СОУ ”Д-р Петър Берон” – гр. Болярово, сформирани по Проект ВG051РO001-3.1.06 “Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес по Оперативна програма”Развитие на човешки ресурси”,съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз са пет. Болшинството от тях са пътуващи ученици от селата на община Болярово – Мамарчево, Ситово, Шарково, Вълчи извор, Иглика, Ружица, Горска поляна, Голямо Крушево, Воден, Иглика, М. Шарково, Ст.Караджово.

Основните цели на дейността  в полуинтернатните групи са създаване на мотивация за саморазвитие и самоусъвършенстване за постигане на положителни промени в личността на учениците и овладяване на трайни знания и умения.

В дейностите за занимания по интереси учениците от 1 до 8 клас се запознаха с пролетните празници, техните символи и свързаните с тях обичаи .Изработиха мартенички и  поздравителни картички.За Лазаровден и Цветница – картички с поздрави за именниците и пролетна украса за стаите с получените по проекта материали. Запознаха се и с най-големия християнски празник -Великден.Оцветяваха рисунки,картички,яйца и направиха изложба с тях.

Ще се осъществи благотворителна кампания” Да дарим радост” -събиране на яйца и козунаци за дарение в ДВУИ с. М. Шарково и Дома за стари хора в Болярово и поздравителна програма от децата от 1-5 клас.

Полуинтернатните групи посетиха етнографския музей в Болярово,за да се запознаят с бита,начина на живот и традициите на българите в миналото.Посетихме и църквата,където учениците разбраха за всички църковни ритуали,съпътстващи християнския празник Великден.[nggallery id=“1511″]

 

 


Статията е публикувана на 18 април 2014

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА