Снимки: Читалищната библиотека се пренася в детските градини в Елхово

22 април 2014 18:53  |  Образование, Снимки

kidПродължават инициативите на читалищната библиотека включени в маратона на четенето.

Тук, при нас, в библиотеката, се срещат младостта и опита, мъдростта и току що пробуденото детско любопитство, рутината и новото начинание, а детското творчество е това, което ги обединява. Децата разказват своята  вълшебна приказка –за настоящето и бъдещето, за смелите идеи и разумните решения на героите в тях, за полета на мечтите и чудото те да се случат!

И за да могат още повече деца да се докоснат до магията на приказката днес детският отдел на читалищната библиотека се пренесе при най –малките. Библиотекар и читалищен служител посетиха ЦДГ „Надежда” и децата от групите „Слънчо” с госпожи Минева и Тонева; „Щурче” с учителки Димова и Митева; , „Звънче” с госпожи Гинкова и Хаджиева; и група„Маргаритка” с учители Стоянова и Шидерова.

Целта на посещението бе да се представят на най – малките визуализирани детски приказки . Прочетена бе известна приказка на Андерсен – „Малката кибритопродавачка”. Докато слушаха малчуганите имаха възможност и да виждат   кадри от известното произведение, което привлече още повече техния интерес. Показано бе отблизо как се чете изразително и как се борави с книжките – така светът на детските книжки става по – разбираем, благодарение на живото общуване с малкия читател.

Организаторите на тази инициатива, читалищната библиотека в града, отидоха с идеята да изненадат децата, да ги зарадват и да ги провокират да разкажат всичко онова, което знаят от света на приказките. Изненадани обаче се оказаха библиотекарите, защото малките палавници се оказаха изключително подготвени. Те сами се включиха като разказаха цели приказки – „Работна мецана”, „Червената шапчица”, „Дядо и ряпа” и много други. За своята смелост и показани отлични знания децата получиха награди – книжка с приказки на Ангел Каралийчев, книжка с най – известните приказки от цял свят и разбира се вкусни шоколадови бонбони.

Четенето продължава и утре, когато ще гостуваме на ОДЗ „Невен”.[nggallery id=“1518″]

 



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО