Неприятни гледки край екопътеката в – Долна Топчия

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Снимки

Преди няколко дни Ви съобщихме за открита екопътека за посетители в поддържан резерват „Долна Топчия” край град Елхово. Идеята и дейностите по изграждането на пътеката за посетители в поддържан резерват „Долна Топчия” бе на Регионалната инспекция.

Само няколко дни след това хубаво мероприятие за нашия малък град се натъкнахме на неприятна гледка. Почти на всеки няколко метра можеше да се види битов отпадък (от вафли, ядки, напитки и др.) разхвърлени покрай екопътеката – гледка, която допринася за мигове сред природата, които не сте имали за цел да видите. Чуваше се и шум който наподобяваше кълвач, но се оказа просто секач … на дърва от резервата.

Ясно е само едно, че докато има безотговорни хора, които неумеят да пазят направеното от някой друг с усилия и труд, в полза на цяло общество, то трудно може да се запази за дълго нещо толкова позитивно за нашия край. Колкото и ентусиазъм да имат хората изградили това, винаги ще се намери някои, които ще отиде да се разхожда, но и да изхвърля боклук, както е в случая. Престъпно е по такъв начин да се омаловажава трудът на хората, които просто искат да направят нещо красиво, нещо хубаво за съгражданите си.

Обръщаме се към хората които лекомислено си хвърлят боклука (дори и през прозореца на колата), възпитаните граждани на Елхово, искат да вървят към Европа. Те искат да живеят в един красив и спокоен град, да ходят на разходки около реката, която е най-голямото ни богатство. Те искат да създават туристически обекти като екопътеката например, за да може всеки човек да отиде и да прекара един спокоен и приятен ден, защо не и да се развие туризъм. Пазете хубавото, защото някой ден вашите деца ще могат да го оценят. Поне заради тях го направете!


Статията е публикувана на 6 февруари 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА