Обсъждат готовността за зимата

  298 | Публикувано преди 11 години  | Общество

Заседание на Щаба за координация на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи при бедствия и аварии (СНАВР) ще се проведе утре от 13.30 ч. в Заседателната зала на Областна администрация. На него ще се разисква подготовката на институциите за предстоящия зимен сезон и необходимите превантивни мерки за недопускане на критични ситуации. Ще бъде обсъдена подготовката за работа и живот при усложнени зимни условия, сформирането на щаб по снегопочистване в Ямболска област, извършването на проверка на техниката на фирмите, почистващи републиканската пътна мрежа в региона, както и плана за информационен обмен и взаимодействие между отговорните институции.
Дневният ред на срещата е съобразен с утвърдените от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов указания за подготовка за зимния сезон на 2010/2011г. В тях са разписани необходимите превантивни мерки за намаляване на последствията за населението при усложнени ситуации и осигуряване нормалното функциониране на инфраструктурата и снабдяването с услуги, като се регламентират конкретните отговорности на всички ангажирани институции и органи на изпълнителната власт, с конкретни срокове.Статията е публикувана на 30 септември 2010Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »
Снимки: ОФК се върна на победния път в областната футболна група
През почивните дни се играха срещите от шести кръг на елитната окръжна футболна група в област Ямбол, ... прочети още »
Изтече гратисният период за зелените сертификати, започват засилени проверки
От днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През изминалите дни властите отпуснаха гратисен период, за да могат обектите на ... прочети още »
Футболните отбори на Елхово и Симеоново ще се изправят един срещу друг днес в Елхово
Днес от 16:00 часа на стадиона в град Елхово сили ще премерят съставите на ОФК Елхово и ... прочети още »
„Зелен сертификат“ за преболедувалите COVID-19, установен с антигенен тест, от понеделник
От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна ... прочети още »
Община Елхово организира кампания за безвъзмездно разделно събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата
Община Елхово уведомява жителите на общината, че на 26.10.2021 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.,  съвместно с ... прочети още »