Обсъждат готовността за зимата

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Заседание на Щаба за координация на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи при бедствия и аварии (СНАВР) ще се проведе утре от 13.30 ч. в Заседателната зала на Областна администрация. На него ще се разисква подготовката на институциите за предстоящия зимен сезон и необходимите превантивни мерки за недопускане на критични ситуации. Ще бъде обсъдена подготовката за работа и живот при усложнени зимни условия, сформирането на щаб по снегопочистване в Ямболска област, извършването на проверка на техниката на фирмите, почистващи републиканската пътна мрежа в региона, както и плана за информационен обмен и взаимодействие между отговорните институции.
Дневният ред на срещата е съобразен с утвърдените от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов указания за подготовка за зимния сезон на 2010/2011г. В тях са разписани необходимите превантивни мерки за намаляване на последствията за населението при усложнени ситуации и осигуряване нормалното функциониране на инфраструктурата и снабдяването с услуги, като се регламентират конкретните отговорности на всички ангажирани институции и органи на изпълнителната власт, с конкретни срокове.Статията е публикувана на 30 септември 2010

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Владислав Панев: Утре ще имаме редовен кабинет
Тонът на президентът беше съвсем различен от миналата седмица. Ясно е, че мандатът ще бъде гласуван в ... прочетете още »
В еврозоната! Унгария е готова да приеме еврото, но през 2030 година
Унгарската национална банка има ясна и твърда позиция: ние сме длъжни да приемем еврото, което ще бъде ... прочетете още »
НАТО предупреди: Внимавайте с Китай
При извършването на енергийния преход има опасност от развитието на нови зависимости, предупреди днес генералният секретар на ... прочетете още »
Дамаск се похвали с много добра реколта, намалява наполовина вноса на пшеница
Сирия ще внесе наполовина по-малко пшеница през 2023 г. в сравнение с предходната година заради очакваната по-добра ... прочетете още »
Олимпийска шампионка обра точките на плажа
Каролина Севастянова има много фенове заради успешната си спортна кариера, но и поради уникалната си физическа красота ... прочетете още »
"Възраждане" с първи коментар за поисканите от Иван Гешев имунитети
Народните представители на "Възраждане" - Ангел Георгиев и Веселин Вешев ще имат възможност да спечелят образуваното дело, ... прочетете още »
Той ли е новият шеф на НАТО?
Британският премиер похвали днес министъра на отбраната Бен Уолъс, като го нарече "фантастичен" и заяви, че застава ... прочетете още »
Европейската комисия призова: Незабавно ограничете съдържанието, създадено от изкуствен интелект
Европейската комисия призова днес големите интернет платформи незабавно да започнат да обозначават съдържанието, създадено от изкуствен интелект, ... прочетете още »