Снимки: Обучение на тема :„Играта в педагогическото взаимодействие с децата от предучилищна възраст” с учители от ЦДГ ”Надежда” и ОДЗ „Невен”

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

deaДнес, 24.04.2014 година с учителите от ЦДГ”Надежда” и ОДЗ „Невен” се проведе обучение на тема :„Играта в педагогическото взаимодействие с децата от предучилищна възраст” . Лектор по темата беше доцент Стефка Динчийска. Играта и нейната многофункционална и обединяваща роля в различните режимни моменти провокира интерес у педагозите и те с активност и желание се включиха в обучителния тренинг.

„Нека да не превръщаме детската градина в малко училище, нека играейки, децата да придобиват социален опит, да получават познания по различните направления и да се подготвят за училището и живота” – сподели доцент Стефка Динчийска.

Обсъдиха се различни образователни програми и методи на работа, сподели се ценен опит от практиката. Учителите решаваха казуси, работиха в малки групи, измисляха приказки, правила и игри, които биха могли да ползват в ежедневната си работа с децата.

Научаването на новостите в предучилищната теория и практика поддържа нивото на квалификация на учителите, а работата с децата и техните семейства изисква ползване на иновативни техники и практики, адекватни на съвремието ни. Запознаването с европейски и световни практики позволява на всеки учител да ползва в работата си дейности, похвати и идеи за изграждане на детската среда, форми на работа със семействата по-малко познати и ползвани до момента.

Срещите с доц. Динчийска винаги са интересни и пълни със съдържание, обучителните сесии научно и практически обосновани. След подобен обучителен тренинг, променяме към по-добро много от нещата, които ни заобикалят и с които сме свикнали – в планиране, сюжетни игри, изграждане на средата, работа със семействата. А срещите с колеги ни позволяват да се опознаем, да споделим опит, идеи, да научим за нови инициативи , обогатяват ни професионално.


Статията е публикувана на 24 април 2014

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА