Снимки: Учениците от ОУ „Св. св, Кирил и Методий“ по проект за средищните училища отбелязват Международния ден на танца

29 април 2014 17:41  |  Образование, Снимки

decasПо случай 29.04. – Международния ден на танца учениците от ОУ „Св. св, Кирил и Методий“ гр. Елхово, участници в Проект BG051PO001-3.1.06.“ Подобряване на качеството на образованието в средищните училища, чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз представиха спектакъла „И аз там бях …“.

Учениците под ръководството на своите възпитатели направиха мислено пътуване със самолет и посетиха държави с различни традиции и специфични танци. Командирът на полета и бордовите стюардеси поведоха децата и гостите на едно интересно и любопитно пътешествие. Самолетът излетя от България и премина през Русия, Северна Корея, Аржентина и Португалия. Накрая всички успешно се приземиха на родна земя. За всяка страна беше представена презентация и характерен за нея танц. Учениците от първи клас от II полуинтернатна група със старши възпитател Величка Стоянова показаха руския танц кадрил. Под ръководството на старши възпитател Пенка Костова учениците от VI,VII и XI полуинтернатни групи дадоха воля на сърцето и душата под звуците на прекрасното аржентинско танго. Весел и жизнерадостен португалски танц представиха учениците от VII, VIII и IX полуинтернатни групи с ръководители младши възпитател Катя Желязкова и старши възпитател Радка Павлова. Не може да има танцов спектакъл без неповторимите българските народни танци.

Момиченцата от III и V полуинтернатни групи с ръководител старши възпитател Диана Касърова танцуваха под съпровода на песента „Малка мома цвете брала“. Спектакълът завърши с изпълнение на песента „Пътнико свиден“, с която всички участници в концерта потвърдиха, че в който и край на света да се намираме никога няма да забравим родната страна и винаги ще се завръщаме в България. Г-жа Тинка Атанасова, директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово, поздрави учениците, като им пожела никога да не забравят, че са българи и, че България е най-красивата страна.



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО