Снимки: С красотата на народното творчество в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”- гр. Елхово

9 май 2014 15:59  |  Образование, Спорт

decasПразник, посветен на народното творчество успя да потопи в духа на народните традиции ученици, учители и гости на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”- гр. Елхово. Под наслов „С красотата на народното творчество” децата от 1-4 клас се изявиха на сцената на любимото училище.

Публиката се срещна с най- умния герой от нашите народни приказки – Хитър Петър и се забавлява с неговите остроумия. Като истински артисти учениците от 2 клас представиха драматизация на приказката „Най-хубавото птиче”. И днес, във век на компютри и технически прогрес, предавани от поколения на поколения, приказките намират своето място в живота ни. Гостите в залата с интерес слушаха и позабравени пословици и поговорки, а най-малките участници – първокласниците, зададоха гатанките си към публиката в залата. Вечерта завърши с народни песни в изпълнение на ученици от вторите и третите класове.

Г-жа Т. Атанасова-директор на училището поздрави присъстващите в залата и изказа благодарност към участниците в празника за доброто им представяне и веселото настроение с което заредиха всички присъстващи.



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО